2018-02-16 12:49:46• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben is megünneplik a Magyar Széppróza Napját

Több mint száz író-olvasótalálkozó, ünnepi megemlékezés, rendhagyó irodalomóra és egyéb irodalmi program kerül megrendezésre Magyarországon és a külhoni területeken a Magyar Széppróza Napja alkalmából.

A Jókai Mór születésnapja köré felépített eseménysorozathoz több erdélyi nagyváros is csatlakozott: Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Kolozsvár mellett Szatmárnémetiben is felolvasással egybekötött irodalmi estet szerveznek.
 

Az Északi Színház büféjében megrendezésre kerülő irodalmi esten több, nemzetközi szinten is megbecsülésnek örvendő alkotóval találkozhat a nagyérdemű. Kereskényi Sándor irodalomtörténész és Bessenyei Gedő István művészeti igazgató három fiatal, de annál tehetségesebb tollforgatót lát vendégül. Fischer Botond mellett, kinek értékes verseket és esszéket köszönhetünk, itt lesz Király Farkas elismert költő, elbeszélésíró, valamint Márton Evelin, az erdélyi regényirodalom egyik kiemelkedő női szerzője is, akinek műveit a határon túl is előszeretettel forgatják.
 

A felolvasással egybekötött esten a vendégek a posztmodern és a poszt-posztmodern irodalmi műfajokról és ezek helyzetéről folytatnak majd diskurzust. Hogy miért pont erre esett a választás? Nos, a tömegkultúra rohamos terjedésével az olvasói igények jelentős változáson mentek át, a könyvespolcok immár a kevésbé minőségi alkotásoknak is teret engednek. Felvetődik hát a kérdés, miként tud manapság helytállni a magasirodalom, illetve hogyan lehet ismét közel hozni a posztmodern éra gyümölcseit az egyre szűkösebb olvasóréteghez? Ezekre a kérdésekre keresik a választ február 19-én, 18 órától a színház büféjében. A szervezők nagy szeretettel várnak minden irodalom iránt érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: